اواخر دیماه است و اگر تکلیفتان را با خودتان و مسیر پیش رویتان تعیین نکردهاید، وقت آن است که تکانی به ذهن و جسمتان بدهید، و از سه منظر چرایی، چیستی، و چگونگی به داستان خودتان و کنکور بنگرید. اینکه، چرا باید در کنکور ارشد یا دکتری حاضر شوید؛ چه درسها و مباحثی را با تمرکز بر کدام منابع باید بخوانید؛ و چگونه و با کدامین روش درسخوانی باید بخوانید و برای روز آزمون آماده شوید!
چهار پنج سال پیش با دو سه ماه مطالعه منسجم میتوانستید رتبهای دُرست و درمان شکار کنید، و چشم حسودان را کور کنید. امسال هم با سه چهار ماه درسخوانی آدمیزادی میتوانید رتبهای مناسب کسب کنید؛ اما چگونه؟
پیشتر گفتهام که به چرایی ثبتنامتان کاری ندارم و کارم را از چیستی و چگونگی آغاز میکنم. یعنی کمکتان میکنم درسها و مباحث و منابع مناسب را انتخاب کنید؛ و البته، کمکتان میکنم با روش درسخوانی دُرست برای روز آزمون آماده شوید. اما منابع مهماند یا روش درسخوانی؟
کنکوریجماعت تا روز کنکور درگیر منابع است و نمیداند که منبع دُرست را انتخاب و مطالعه کرده است یا خیر. راستش، افراد حاضر و فعال در بازار کنکور ارشد و دکتری را میشود به دو گروه منبعمحور و روشمحور تقسیم کرد. گروه منبعمحور بیشتر بر کمیت و کیفیت منابع تأکید دارند؛ و روشمحورها بیشتر بر چگونگی استفاده از منابع متمرکز هستند. بیشتر مدرسان، مشاوران، وبلاگنویسان، و مدعیان حاضر در بازار کنکور ارشد و دکتری منبعمحور هستند؛ و شاید بههمین علت است که مخاطبان وبسایتها بیشتر درباره منابع میپُرسند؛ و بیشتر جنگ و جدالهای جاری در بازار کنونی کنکور محدود به منابع اعم از کتاب و جزوه و کلاس و مشاوره است.
ارشدباز در گروه روشمحورهاست و معتقد است اگر روش دُرست درسخوانی را ندانید از بهترین منابع عالم هم نمیتوانید بهدُرستی استفاده کنید و ذهنتان در روز آزمون لَنگ میزند؛ اما، اگر روش درست درسخوانی را بدانید از منابع متوسط هم میتوانید بهقدر کنکور ارشد و دکتری بهرهمند شوید و گلیمتان را از آب بکشید!
ارشدباز بر کیفیت منابع هم تأکید دارید و شاکر است که منابع فوقالعادهای مانند کتاب آمار جناب طورانی، کتاب ریاضی عمومی جناب امیر انصاری، کتاب مدیریت اسلامی جناب احسانی، کتابهای زیر ذرهبین جناب جهانشاهی، کتاب بازاریابی جناب مروج، و دیویدی اقتصاد جناب صادقین در زمین کنکور مدیریت روییدهاند و خیال کنکوریجماعت را برای چهار درس عمومی و یک درس تخصصی آسوده کردهاند. اگر همین پنج درس را حوالی ۵۰ درصد بزنید رتبهتان در گرایش بازاریابی حوالی ۲۰۰ میشود و میتوانید روزانه دانشگاههای الزهراء، خوارزمی، فردوسی مشهد، و گیلان، و البته شبانه علامه را انتخاب کنید. استفاده از ملات و روش دُرست کمکتان میکند ساختمانی محکم بنا کنید. ملات مناسب برای چهار درس عمومی و یک درس تخصصی مهیاست. میماند چگونگی استفاده از این ملات مرغوب برای دستیابی به نتیجهای مطلوب!
راستش، برای درسهای دیگر هم منابعی خوب عرضه شدهاند. دُرست است که کیفیتشان عالی نیست؛ اما خوب هستند و برای حل مُشکل یادگیری درسها در سطح کنکو ارشد کفایت میکنند. برای مثال، کتاب تئوری مدیریت جناب جلیلیان، کتاب پرسشهای تئوری مدیریت جناب پرچ، و کتاب تحقیق در عملیات جناب صفری منابعی ارزشمند هستند. پس، پیشنهاد میکنم دغدغهتان را انتخاب منابع بردارید و بر روش درسخوانی متمرکز شوید. بههمین علت است که در ارشدباز به پرسشهای مربوط به منابع کمتر پاسخ میدهم و بیشتر تمرکزم بر روش درسخوانی درست است.
اگر روش درسخوانی دُرست را تمرین کنید با همین منابع میتوانید به درصدهای بالاتر هم دست پیدا کنید و رتبهتان را به کریدورهای بالاتر ارتقا دهید و انتخابهایی بهتر را برای روز انتخاب رشته مهیا کنید. همین!
با عرض سلام و ادب خدمت شما
ببخشید کناب پول و ارز و بانکداری کدوم منبع رو بخونم؟؟؟واسه منبع امتحان معرفی می کنید.با تشکر از شما
سلام؛
درباره درسی که اشاره کردید از اساس بیخبرم. خبرهای را پیدا کنید که در اینباره بداند و بتواند کمکتان کنم. من نمیشناسم!
ارادت // جواد زارعی